Goudprijs grootste sprong in 8 jaar

De goudprijs stijgt met het hoogste tempo in dertig jaar, meldde de Financial Times begin dit jaar. De onrust op financiele markten gecombineerd met de dalende dollarkoers hielp de goudprijs vooruit. Goud vervult opnieuw de rol van vluchthaven in onrustige tijden. Hier kwam de bevestigende uitslag van het Brexit-referendum nog bij. Na de uitslag steeg de prijs in de nacht een ruime 7 procent en in de daaropvolgende dag nog een bijna 5. Dit resulteerde in een goudprijs van meer dan 1300 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dit betekende de grootste sprong in de goudprijs in 8 jaar.

Volgens rapporten van onder andere de Royal Bank of Canada en de Bank of America Merill Lynch zal het hier niet bij blijven. Zij stellen dat de onrust nog lange tijd zal aanblijven en dat beleggers zullen blijven vragen om betrouwbare investeringen. Ook de staatsobligaties zijn erg in trek, waardoor het rendement erg laag is geworden. Vele staten verkopen langlopende leningen met een negatieve rente. Zelfs staten die kampen met grote staatsschulden, zoals Zwitserland en Japan.

Van goud daarentegen wordt voorspeld dat de prijs de komende tijd zal oplopen tot zelfs 1500 dollar. Er wordt dan ook sterk geadviseerd om te investeren in goud. Ook staten en banken investeren in geld en richten zich erop om hun reserves in goud op te slaan. Er is een fundamentele sterke vraag naar fysiek goud stelt een analist van de Royal Bank of Canada.

De meningen zijn verdeeld over hoelang de onzekerheid aanhoudt, waardoor u het best nu uw slag kunt slaan en met uw goud eens langs te gaan bij onze winkel. Wij adviseren u gratis en bieden u de beste prijs.