Renteverhoging doet goud prijs schommelen

De renteverhoging van de Federal Reserve heeft de goudprijs weer doen schommelen. Dit gebeurde de afgelopen 2 keren (eind 2015 en eind 2016) ook. In de aanloop naar deze renteverhoging daalde de goudkoers, net zoals de laatste 2 keren. Na de renteverhoging wist ook deze keer de goudkoers weer te stijgen.

Goud prijs klimt weer op

In de afgelopen tijd had de goudprijs weer een dieptepunt bereikt, namelijk 1.130 euro per troy ounce. Terwijl het hoogtepunt van de afgelopen tijd op 1.190 euro per troy ounce lag. Na de renteverhoging wist de goudprijs op te klimmen van 1.130 euro per troy ounce naar 1.145 euro per troy ounce.

De goudprijs schommelt natuurlijk altijd. De prijs komt dan ook tot stand op de internationale markt van vraag en aanbod. Het zijn vooral de banken en de beleggers die het meeste invloed op de goud prijs kunnen uitoefenen. U bent juist degene die van de schommelende prijs kunt profiteren. Bij Goud Inkoop Zeist houden wij namelijk altijd de actuele dagkoers aan. Zo kunnen wij u een prijs bieden die afhangt van de meest up-to-date koers. Is de goud prijs aan het stijgen? Kom dan langs bij Goud Inkoop Zeist om hiervan te profiteren!

Centrale banken gaan door

Voor spaarders en beleggers is de opkomende inflatie zorgzamer dan de renteverhogingen van de Federal Reserve. De opkomende inflatie zal namelijk hoogstwaarschijnlijk boven de 2% uitkomen. Voor de banken is dit, ten nadelen van de spaarders en beleggers, toch geen reden om hun beleid aan te passen.

De centrale bank, samen met de ECB, zullen gewoon doorgaan met het opkopen van obligaties en hypotheken. Hierdoor wordt goud, onder spaarders en beleggers, nog steeds als veilige haven gezien.

Goud verkopen

Wilt u juist uw goud verkopen, in plaats van inkopen? Zoekt u dan niet verder! Bij Goud Inkoop Zeist krijgt u altijd een goede prijs geboden. Kom snel langs in de winkel om te kunnen cashen! Klik hier voor contact.